
דף הבית » בריאות » דיאטה ותזונה נכונה » תוספת חומצה פולית – ממש לא להיריון בלבד

נשים הרות כבר יודעות שמרכיב חשוב בתזונה שלהן נקרא חומצה פולית, אם כי מדובר על תוסף שחשוב לכל אדם באשר הוא. הסיבה לכך היא שהחומצה הפולית משתתפת בייצור חומצת הגרעין RNA ובייצור חלבונים ומוליכים עצביים. בשל כך החומצה הפולית חיונית מאוד לתאים המתחלקים בקצב מהיר בגוף כמו למשל תאי האפיתל במערכת העיכול ותאי הדם האדומים והלבנים.
חוסר בחומצה פולית עלול לגרום לאנמיה, לחוסר תאי דם לבנים, ולפגיעה בתאי האפיתל במערכת העיכול. אנשים שיש להם חוסר בוויטמין B 12 , עלולים לסבול גם ממחסור בחומצה פולית. הסיבה שנשים הרות נדרשות באופן מיוחד לצרוך את החומצה הפולית היא בשל ההכרחיות של התפתחות העובר, ובשל כך שמחקרים מצאו קשר בין רמה נמוכה של חומצה פולית ומומי לידה הקשורים למערכת העצבים. הכמות המומלצת לצריכה יומית לבני 14 ומעלה היא 400 מק"ג ליום.
הנה כמה מאכלים שיכולים להעשיר לכם את התפריט בחומצה פולית: בננות, אבוקדו, אספרגוס, ברוקולי, אגוזים וזרעים, ביצים, סלק, קטניות הכוללות שעועית, אפונה, עדשים ועוד. כל אלו עשירים בחלבונים, ויטמינים, חומצה פולית, סיבים, נוגדי חמצון ועוד – המסייעים להגדיל את כמות החומצה הפולית שהגוף נדרש לה.