

מצרכים: (18-20 עוגיות):
- 3 כפות אבקת קקאו.
- חצי כוס סוכר.
- 4 כפות שמן.
- חצי כפית תמצית וניל – לא חובה.
- 1 ביצה.
- 3/4 כוס קמח לבן מעורבב עם חצי כפית אבקת אפיה.
- רבע כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר/חלב קצוץ
- 1-2 כפות מים – להוסיף רק במקרה של שימוש בביצה קטנה ולפי הצורך.
- לציפוי: אבקת סוכר (3-4 כפות)
אופן הכנה:
- מערבבים את כל החומרים לפי הסדר שבו הם רשומים עד לקבלת בצק רך ואחיד. זה בסדר אם הבצק מעט דביק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקפיא למשך 25-30 דקות עד שהבצק מתייצב וניתן להכין ממנו כדורים.
- מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
- יוצרים כדורים קטנים בכמות של כפית (בקוטר של כ-3 ס"מ), מגלגלים היטב בצלחת עם אבקת סוכר ומניחים על נייר האפיה במרווחים .
- מכניסים לתנור שחומם מראש למשך 10 דקות עד שהעוגיות נעשות יציבות מבחוץ אך נשארות רכות בפנים. מוציאים ומצננים מעט.
הערה:
אם העוגיות השתטחו מאוד במהלך האפייה, הבצק היה חם ורך מדי. חשוב להקפיד לעבוד מהר כדי שהבצק יישאר יציב וקר והכדורים יהיו יציבים.
הכתבה פורסמה לראשונה במהדורת 'בחזית לאישה' במייל. להרשמה:
אולי יעניין אותך גם:
הכתבה פורסמה לראשונה במהדורת 'בחזית לאישה' במייל. להרשמה:
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email