הכלכלנים מוסיפים להסביר את בעיית מדידת האינפלציה בכך שחלק גדול מסעיפי מדד המחירים לצרכן הפך ללא מדיד – נסיעות לחו"ל, נופש והארחה, תרבות ובידור, ארוחות מחוץ לבית וכדומה. "אנו לא יודעים כיצד הלמ"ס תתמודד עם בעיה זו, וזה עשוי להביא לתנודתיות גבוהה במדדי המחירים החודשיים. הירידה החדה בהכנסות משקי הבית עשויה לבוא לידי ביטוי בסעיף הדיור: רוב הסעיף נמדד בסקר של חוזי שכ"ד שחודשו באותו חודש. באופן תיאורטי, ובהנחה שחוזים מתחדשים אחת לשנה, והחוזים יחתמו באותו מחיר כמו לפני שנה (להערכתנו במצב הנוכחי יתכן שגם בירידת מחיר), אנו עשויים לראות את סעיף הדיור במדד יורד בחודשים הקרובים. גורם נוסף שעשוי להשפיע זו הירידה החדה במחירי הנפט בעולם. במחירים הנוכחיים מחירי הדלק צפויים לרדת בחודש אפריל ביותר מ-10%, נתון שלבדו יגרע ממדד המחירים 0.3 נקודות אחוז. מנגד, אנו רואים לחץ לעלייה במחירי המזון, והפיחות בשער השקל משפיע אף הוא על חלק מסעיפי המדד. כתוצאה מהשפעות אלו, ובעיקר ההערכה מחודשת לגבי התפתחות סעיף הדיור במדד, אנו מפחיתים את תחזית האינפלציה לחודש אפריל לרמה של 0.0%, ואת תחזית האינפלציה ל-12 חודשים קדימה לרמה של 0.4%".
בהתייחסות לשער החליפין מציינים הכלכלנים כי התנודתיות הגבוהה בשער השקל לאו דווקא משקפת נהירה למט"ח בשל חשש ממשבר הקורונה, אלא יותר גורמים טכניים, כמו עליית הצורך בביטחונות דולריים, והקטנת גידורי מט"ח מצד גופים מוסדיים. "שניהם קשורים לירידות השערים החדות בשוקי המניות בעולם. בנק ישראל השתמש ביתרות שבידו על מנת לבצע עסקות החלף, כלומר הוא לא מכר מט"ח, אך סיפק לשוק נזילות במט"ח. פעילות זו בלמה את היחלשות השקל והביאה לייסוף חד בימים האחרונים". עוד כתבו הכלכלנים בסקירתם, כי "הצעדים שבנק ישראל נקט עד כה דומים לאלו של מקביליו בעולם, אולם במינון נמוך יותר. בדומה לרוב הבנקים המרכזיים בנק ישראל החל לרכוש אג"ח ממשלתיות, וכן החל לעשות עסקאות החלף של דולר שקל, בכדי להקל על מצוקת הנזילות בשוק המט"ח. בניגוד לבנקים מרכזיים אחרים בנק ישראל לא הפחית את הריבית ולא החל לרכוש אג"ח של חברות, אם כי אפשרות זו לא נפסלה. הריבית בישראל הייתה נמוכה מאוד עוד טרם המשבר, ובמצב השווקים הנוכחי אין בידה להשפיע באופן משמעותי על מחירי הגיוס של הסקטור העסקי, שמושפעים עתה בעיקר מעלייה
בסיכונים, והיעדר נזילות. הממשלות והבנקים המרכזיים בעולם פועלים במרץ להנשים את שוקי האשראי, אם זה על ידי רכישות ישירות של איגרות, הקמה של קרנות בשיתוף עם הבנקים, הקלות בדרישות הון מהבנקים המסחריים וכדומה. אין להוציא מכלל אפשרות שנראה צעדים דומים מאומצים גם בישראל".