
דף הבית » רכב ותחבורה » האם נמצא הפתרון לחניה ב'רבי עקיבא' וב'גאולה'?

בימים אלה מרחיבה עיריית חיפה את אחד הפרוייקטים המסקרנים שלה לפיתרון בעיות חניה באיזורים עמוסים בעיר – חניה חינם ל-20 דקות בלבד.
המיזם החל לפני מספר חודשים, אז הכריזה העירייה על פיילוט במסגרתה נצבעו כ-40 חניות בעיר בצבע כתום, לצד שילוט מאיר עיניים על האפשרות לחנות חינם, ל-20 דקות בלבד. בעזרת מערכת מצלמות חדשה, המנטרת באופן רציף את מקומות החניה, ידעה המערכת החכמה לשגר דו"ח עם קנס על סך 250 שקלים לנהגים שחרגו מזמן החניה הקצוב.
המיזם, שנחל הצלחה, מתרחב בימים אלה ויאפשר לנהגים נוספים בעיר הכרמלית לעצור למספר רגעים לבצע איסוף, משיכת מזומן מכספומט או העלאת חבילה לרכב, ללא צורך לחפש דקות ארוכות חניה או לחנות בניגוד לחוק "חניה כפולה".
לאור הצלחת הפרוייקט, מסתמן כי ערים נוספות בישראל יעתיקו את המודל אליהן, וינסו לפתור את בעיות החניה הקשות.