
דף הבית » חדשות ואקטואליה » פוליטי » בג"ץ נגד הכנסת: המליאה תבחר יו"ר חדש

בג"ץ הורה הלילה (ה') להעביר את הסמכות לכינוס מליאת הכנסת מיו"ר הכנסת המתפטר יולי אדלשטיין לוותיק חברי הכנסת עמיר פרץ, כדי שמליאת הכנסת תוכל להתכנס ולבחור יו"ר כנסת קבוע היום בצהריים.
מדובר בקבלה של מתווה שהציע יועמ"ש הכנסת איל ינון. בעקבות החלטת בג"ץ הודיע יו"ר סיעת כחול לבן, ח"כ אבי ניסנקורן, כי הוועדה המסדרת תתכנס היום בשעה 11:30 לאשר את כינוס המליאה עוד היום כדי לבחור יו"ר כנסת קבוע.
בהחלטתם כתבו השופטים: "אכן, ידענו בעבר מקרים שבהם רשויות השלטון 'גררו רגליים' בקיום צווי בית משפט וכן מקרים שבהם לא מילאו אחר צווים אלה בשל טענות לקושי ביישומם או באכיפתם או בשל הצורך בהתארגנות. אך מעולם עד היום לא אירע בדברי ימי המדינה שגורם שלטוני סירב בריש גלי ובהתרסה לקיים צו שיפוטי באומרו כי צו מצפונו אינו מאפשר לו לקיים את פסק הדין", כתבו השופטים.
הכתבה פורסמה לראשונה במהדורת 'בחזית החדשות' במייל. להרשמה:
יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין מסביר מדוע בחר להתפטר מתפקידו במקום לציית לפסיקת שופטי בג"ץ שחייבה אותו לכנס את הכנסת ולבחור יו"ר.
בראיון לעיתון "ישראל היום" אמר אדלשטיין, "אין ספק שהצעד שלי תקדימי, אבל כל מה שקורה תקדימי. בג"ץ השתלט מזמן על הרשות המבצעת, וזה ברור. עכשיו יש גם ניסיון השתלטות על הרשות המחוקקת ועל הפרוצדורה שלה. אלה דברים שלא נראו מעולם".
לדבריו, "24 שנים אני במערכת הפוליטית, מהן שבע שנים כיו"ר הכנסת, סירבתי לכל מעורבות של בג"ץ בהחלטות פוליטיות, וכך עשיתי גם בפעם הזו. נכון שזו הפעם הראשונה שמישהו אמר להם 'לא', אבל עשיתי את הפעולה הזו כיו"ר הכנסת, וכמי ששומר על מעמדה ועצמאותה של הכנסת, ולא כאדם פרטי. מה שאני עשיתי לא אומר שעכשיו כל אזרח יוכל לומר 'לא' להחלטה שיפוטית".
"זו לא עבירת תנועה", הוסיף, "נהגתי כאן כמבוגר האחראי, על פי המורשת של מנחם בגין 'לא תהיה מלחמת אחים'. לא לקחתי את האירוע לקצה אלא התפטרתי. אי אפשר להכריח אותי לעשות דברים שבעיניי מסוכנים".