מבינים עיצוב // טורה השבועי של מעצבת הפנים שושי זייבלד ב’בחזית לאישה’

מבינים עיצוב // טורה השבועי של מעצבת הפנים שושי זייבלד ב’בחזית לאישה’
שאלה קצרה ולעניין: שושי, מה יש לך לומר על אי במטבח? אנחנו ממש מתלבטים. יוכי.
תשובה: שלום יוכי. אומנם השאלה מאוד כוללנית, ואם היית מצרפת תוכנית או תמונה – הייתי יכולה לכוון אותך יותר באופן אישי. אענה לך מה דעתי הכללית בנושא.
אי וחצי אי מאוד נכנסו לאופנה. אני אישית אוהבת את המראה וגם את התחושה, ובמקרים רבים הוא חוסך מקום של פינת אוכל נפרדת. המראה של אי במטבח הוא מודרני וקליל בד"כ, וניתן במקרים רבים להשתמש בו אף כמקום אחסון. מעבר לכך, כאשר הוא בגובה השיש, הוא מהווה משטח עבודה נוסף.
יש הבדל בין אי לחצי אי. אי עומד בפני עצמו, לעתים בין 2 שורות מקבילות במטבח, לעיתים בין המטבח לחלל אחר כמו סלון או כניסה. חצי אי מתחבר לקו השיש וניתן לשלבו עם חומר נוסף.
יש חצי אי שמתחבר בקו ישר ויש שמתחבר ב- 90 מעלות. יש גם דלפק מול הקיר, אותו אני מיישמת רק בבתים בהם קוראים את העיתון בזמן הארוחה 😉
יש לוודא שבין האי לשיש יש לפחות 120 ס"מ' ואם גם יושבים שם אז 150 ואף יותר. חצי אי ניתן ליישם על פי רוב, אף במטבחים פחות מרווחים.
מהן החסרונות של אי? הגובה – לא לכולם נח כיסאות/שולחן מעבר לגובה הסטנדרטי. מעבר לכך, יש מטבחים שעל מנת שיהיה בהם אי, צריך להשאיר אותם פתוחים לחלל. לא לכולם זה מתאים.
טיפ: אי שעומד בפני עצמו ניתן אף להוסיף בדירות שכורות. יש רשתות שמוכרות איים מעוצבים בסטנדרט במחירים נוחים, וכך מרוויחים פינה אישית בטעם שלכם ,שתוכל לעבור אתכם בקלות לדירה הבאה. זאת, בנוסף לשטח עבודה ואחסון נוספים, פינת אוכל, ובמקרים רבים אף הגדרת חלל – האי מסמל את קצה הסלון או הכניסה למטבח.
שושי זייבלד מתמחה בעיצוב פנים, מו”ל המחברת המקצועית “לבנות נכון“, המרכזת במקום אחד ניהול משימות נכון, לוח הזמנים, חישוב תקציב בקלות עם טבלאות, סטטוס זמנים ושלבים, אנשי קשר מומלצים, לוח השראה ומוטיבציה.
סמארט מגזין הוא מגזין עצמאי שפעילותו החלה בשנת 2017. המגזין נוסד במטרה לספק ולהפיץ את המידע הנוגע לכל תחומי העניין החמים בישראל ותוצריו לקהל החרדי. המגזין גיבש בעולם לראשונה את קהילת הסמארט בישראל ועומד כיום בחוד החנית של הקהילה.